האם אפשר לראות שיפור כבר בטיפול הראשון?
טיפול לחרדה ודיכאון, כ-50% מהמטופלים מדווחים על שיפור כל שהוא במצבם כבר במהלך או לאחר הטיפול הראשון.
בטיפול ל-OCD בדר"כ השיפור מורגש מהטיפול השלישי-רביעי.
כמה טיפולים צריך בשביל להבריא לגמרי?
זה משתנה מי מטופל למטופל. בדר"כ מספיקים בין 10-4 טיפולים לכל שלושת סוגי ההפרעות, חרדה, דיכאון ו OCD.
האם ההפרעה יכולה לחזור וצריכים לעשות טיפולים כל פעם מחדש?
המטרה היא להבריא לגמרי, לחזור לאיזון נפשי ופיזי כמו לפני שההפרעה הופיעה ואפילו להגיע לצב בריאותי טוב יותר. תוך כדי תהליך ההחלמה אנו חושבים במקביל אילו שינויים אולי כדי לשים בחיי היום יום על מנת להימנע מ המצב שמלכתחילה בגללו הגיעה הפרעת החרדה, דיכאון, ocd.
בכל מקרה אני תמיד ממליץ לשלב סוג של תחזוקה שוטפת של טיפולים פעם בכמה זמן. חלקם של המטופלים מבריאים ויותר לא חוזרים לטיפול וחלקם באמת מגיעים פעם בחודש וחצי או חודשיים לטיפול מאזן כללי.
האם אפשר לטפל כאשר המטופל לוקח כדורים פסיכיאטרים?
כן, בהחלטרוב המטופלים שמגיעים אלי, כבר נוטלים כדורים פסיכאטרים לעיתים שנים רבות מאוד. הטיפול משפיע אותו הדבר, באם נוטלים תרופות פסכיאטריות או לא.
האם אפשר להיגמל מהתרופות הפסיכיאטריות?
כן, בהחלט הטיפול מתנהל במקביל לנטילת התרופות, עד שהמטופל מרגיש טוב ומיוצב ואז במידה והמטופל מחליט שהוא מעוניין להיגמל מהתרופות, מערבים את הרופא או הפסכיאטר בשינוי לטובה שחל במהלך הטיפול ובהשגחת הרופא האחראי על התרופות מתחילים להוריד מינונים בהדרגה במקביל להמשך הטיפול בקליניקה, עד לגמילה מוחלטת מהתרופות.
כיצד הטיפול משפיעה או מושפע מתהליך הגמילה מהתרופות הפסיכיאטריות?
בדר"כ כאשר נגמלים מתרופות פסכיאטריות ישנם תופעות גמילה קשות. לעומת זאת לאחר שעוברים תהליך טיפול בקליניקה ומגיעים למצב בריאותי טוב ומיוצב ואז מתחילים בגמילה מהתרופות, תופעות הלוואי של הגמילה הן לרוב זניחות וכמעט בלתי מורגשת.
כמה זמן לוקח כל טיפול?
טיפול ראשון תמיד לוקח שעה. עורכים תשאול מפורט של כל המופעים הנפשיים והפיזים של ההפרעה וכל השאלות הרלוונטיות. מבצעים איבחון, מחליטים על הטיפול המתאים. ומבצעים טיפול. לאחר מיכן בפעמים הבאות, הטיפול עשוי להתקצר ל 45 דקות.
כמה טיפולים בשבוע צריך לעשות?
ב-98% מהמקרים מספיק לערוך טיפול פעם בשבוע, במרווחים שלא עולים על 7 ברצף.
אם סובלים מחרדה, דיכאון ו ocd ביחד, אפשר לטפל בשלושת ההפרעות במקביל?
כן, בהחלט במקרים רבים יוצא לי לטפל במקרים משולבים של 2 או 3 הפרעות ביחד. מתחלים לטפל עם דגש על אחת מההפרעות ובמשך התהליך הטיפולי כל שיפור הדרגתי במקביל בכל המופעיים הנפשיים והפיזיים בכלל.
האם אפשר לטפל גם בילדים ונוער?
כן, בהחלטיוצא לטפל לא מעט בילדים ונערים עם תופעות של חרדה, דיכאון ו ocd. הטיפול מאוד עדין ובכלל לא פולשני, ברוב המקרים לאחר הטיפול הראשון כל החששות נמוגות והילדים מגיעים לטיפול בשמחה מרצונם החופשי.
האם אפשר לטפל באנשים בגיל העמידה?
בהחלט, כן .אבל יכול להיות שתהליך הריפוי יהיה יותר ארוך מהרגיל. היכולת של הגוף להחלים נפשית ולייצר מאגרי אנרגיה לצורך תהליך הריפוי מתמעטת מעל לגיל 75.לכן לפעמים צריכים להיות יותר סובלניים ולוקח יותר זמן לראות תוצאות חיוביות.
האם אני נגד טיפול תרופתי ?
לא. ישנם מקרים בהם יש ירידה דרסטית בתפקוד וקושי אמיתי בניהול חיי היום יום. במקרים כאלו הטיפול התרופתי ממש יכול להציל חיים ולתת את מרווח הנשימה הנחוץ על מנת להמשיך הלאה בחיים.
מה ההבדל בין טיפול תרופתי לבין הטיפול לפי שיטת הסוגוק?
ישנו הבדל מהותי חשוב מאוד. הטיפול התרופתי מפחית ומקל על הסימפטומים של החרדה/דיכאון/ocd וכ'ו אבל לא יכול לרפא את הבעיה עצמה. לכן בדרך כלל כאשר מפסיקים עם התרופות הפסיכיאטריות הסימפטומים חוזרים כמו שהיו מלפני נטילת התרופות. הטיפול לפי שיטת הסוגוק עוסק בריפוי של הבעיה עצמה, בחוסר האיזון אשר אפשר להפרעה להתפתח ולצבור תאוצה מלכתחילה. ולכן בגמר התהליך המטופל חוזר למצב בו היה קודםנ שהנפרעה הופיע וחוזר להיות אדון על גורלו וחיו.
האם ניתן לטפל גם בבעיות קשב וריכוז?
כן, בהחלט. הטיפול לקשב וריכוז מתאים לכל הגילים ילדים ומבוגרים כאחד.
האם יכולות להיות תופעות לוואי לאחר או בזמן הטיפול?
לא. זה ממש נדיר שיש תופעות לוואי כל שהם לטיפול. אם הן מופיעות לרוב הן זניחות ונעלמות לאחר זמן קצר מאוד.
מה אפשר לעשות בין הטיפולים?
ישנם תרגילים פשוטים ויעילים להמשך טיפול בבית. כל מטופל מקבל תרגילים אשר תואמים לאופי הטיפול המותאם בשבילו. כמו כן , תמיד אפשר ליצור איתי קשר בהודעה ואו טלפון